Τίτλος:
Προαγωγή και Αγωγή Υγείας
Γνωστικό αντικείμενο:
Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Επιστήμες Υγείας
Κοινωνικές Επιστήμες
Πολιτικές Επιστήμες
Παιδαγωγικές Επιστήμες
Ιατρική Επιστήμη
Ευρωπαϊκές Επιστήμες
Φορέας ΠΜΣ:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΤΕΙ Αθήνας
Δίδακτρα:
Με δίδακτρα (Για διευκρινίσεις δείτε ΕΔΩ)
Περίοδος αιτήσεων:
Από 20 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2018
Προθεσμία:
15/09/2018 (έχει λήξει)
Πληροφορίες:

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής οργανώνουν και λειτουργούν Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» (Master in Health Promotion and Education).

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) ορίζεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα.


Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ 2016-2018

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε σύμπραξη με το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών ανακοινώνει τη λειτουργία του νέου κύκλου σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Το πρόγραμμα οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας. Το πρόγραμμα αρχίζει τον Οκτώβριο του 2016,  είναι διετές (4 διδακτικά εξάμηνα) με απογευματινές παρακολουθήσεις τουλάχιστον τριών ημερών ανά εβδομάδα.  Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων, πτυχιούχοι των ΑΕΙ πανεπιστήμια της ημεδαπής ή αντιστοίχων τμημάτων της αλλοδαπής των παρακάτω τμημάτων: Ιατρικής, Οδοντιατρικής, ΦΠΨ, Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, ΜΜΕ, Νοσηλευτικής, και ΤΕΙ των παρακάτω τμημάτων: Επισκεπτών-τριών Υγείας, Δημόσιας Υγιεινής, Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Εργασίας, Μαιευτικής, Βρεφονηπιοκομίας, καθώς και πτυχιούχοι λοιπών συναφών τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.  Για την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων το ΠΜΣ επιβάλει δίδακτρα που ανέρχονται στο ποσό των 800 ανά εξάμηνο. Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται από τους επιτυχόντες σε δόσεις με την εγγραφή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου.

 

Πληροφορίες για αιτήσεις:

Οι ενδιαφερόμενοι αφού ενημερωθούν για τους στόχους, το αντικείμενο, τη δομή και τη λειτουργία του ΠΜΣ την ιστοσελίδα http://healthpromotion.med.uoa.gr θα πρέπει να υποβάλουν από τις 28/5/2016 έως τις 28/6/2016 τα παρακάτω δικαιολογητικά στη διεύθυνση:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ 25 (2ος όροφος)

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

τηλ 210-7222723

ΩΡΕΣ: 10:00 - 16:00 καθημερινά
e-mail: [email protected]

 

Τα δικαιολογητικά:

  1. Aίτηση υποψηφιότητας (με φωτογραφία μικρού μεγέθους) σε ειδικό έντυπο, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν στο http://healthpromotion.med.uoa.gr/06_applications/applications.htm
  2. Βιογραφικό σημείωμα το οποίο θα περιλαμβάνει τεκμηριωμένα στοιχεία για τις σπουδές, την επαγγελματική και την ερευνητική εμπειρία, τη γνώση Η/Υ και την επιστημονική δραστηριότητα
    3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου/ίων ή βεβαίωση της σχολής ή του Τμήματος για την περάτωση των σπουδών τους, συνοδευόμενη από πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
  3. Βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου από τον αρμόδιο φορέα αναγνώρισης τίτλων (ΔΟΑΤΑΠ) για όσους/όσες προέρχονται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
  4. Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού κατοχής της αγγλικής γλώσσας και για τους ξενόγλωσσους υποψήφιους/ες πιστοποιητικό κατοχής της ελληνικής γλώσσας.

Αποδεικτικά πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας είναι: -CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH (CPE) του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE - CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH του Πανεπιστημίου MICHIGAN- TOEFL με βαθμολογία άνω των 230 (computer based) ή 570 (paper based) ή 88 (internet based) - LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 5 –PROFICIENT COMMUNICATION του EDEXCEL - INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE ΤESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES)- The British Council-IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 7,5 και άνω - Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν κάποιο από τα παραπάνω αποδεικτικά καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας θα συμμετάσχουν σε μια σύντομη εξετάση για να διαπιστωθεί το επίπεδο γνώσης των αγγλικών.
6. Δημοσιεύσεις και βεβαιώσεις διδακτικής, ερευνητικής ή επαγγελματικής εμπειρίας
7. Δύο συστατικές επιστολές σε ειδικό έντυπο από το http://healthpromotion.med.uoa.gr/06_applications/applications.htm. Οι συστατικές επιστολές πρέπει να υποβληθούν σε κλειστό φάκελο υπογεγραμμένο από τον καθηγήτη ή εργοδότη/προϊστάμενο
Τα δικαιολογητικά που καταθέτουν οι υποψήφιοι/ες δεν επιστρέφονται.


Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών:

Η επιλογή γίνεται από επιτροπή επιλογής που συγκροτείται από καθηγητές των τμημάτων και ειδικούς επιστήμονες που συμμετέχουν στο ΠΜΣ και γίνεται σε τρία στάδια.
Κατά το πρώτο στάδιο εξετάζονται οι φάκελοι των υποψηφίων, όπου θα ληφθούν υπόψη: ο γενικός βαθμός πτυχίου, η επίδοση σε συναφή προς το ΠΜΣ προπτυχιακά μαθήματα, η τυχόν υπάρχουσα ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία, οι συστατικές επιστολές και το κίνητρο του υποψηφίου για τη συμμετοχή του στο ΠΜΣ.

Στο δεύτερο στάδιο, οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα υποβληθούν σε γραπτή εξέταση στο παρακατω γνωστικό αντικείμενο:

  1. Μεθοδολογία Έρευνας: Ανάλογα με τα προπτυχιακά σας μπορείτε να ξαναδιαβάσετε οποιοδήποτε βιβλίο Μεθοδολογίας Έρευνας κι αν κάνατε(πχ. Σταλίκας, Α. (2005). Μέθοδοι έρευνας στην Ψυχολογία, Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα, Παρασκευόπουλος, Ι.Ν. (1993). Μεθοδολογία επιστημονικής έρευνας Ι & ΙΙ, Εκδόσεις : Iδιωτική Έκδοση, Σαχίνη - Καρδάση, Ά. (2000).Μεθοδολογία έρευνας: Εφαρμογές στο χώρο της υγείας, ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣκτλ)

Στο τρίτο στάδιο, οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν από τα δύο προηγούμενα στάδια, θα κληθούν σε συνέντευξη προκειμένου να συνεκτιμηθούν η συνολική συγκρότηση και επιστημονική επάρκειά τους σε σχέση με το αντικείμενο του ΠΜΣ, το κίνητρο και το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα.


Υποχρεώσεις φοιτητών: Για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου απαιτείται επιτυχής εκπλήρωση των υποχρεώσεων σε θεωρητικά μαθήματα, εργαστήρια, πρακτικές ασκήσεις και εποπτεία, καθώς και η εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, όπως αυτά ορίζονται στον Οδηγό και κανονισμό σπουδών. Η παρακολούθηση των μαθημάτων, των πρακτικών ασκήσεων και των εργαστηρίων είναι υποχρεωτική.

 

Ο Πρόεδρος της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ιστοσελίδα ΠΜΣ:
Συνημμένα αρχεία:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ Προαγωγή και Αγωγή Υγείας που προσφέρει ο Φορέας ΠΜΣ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ΕΔΩ, στον διαδικτυακό τόπο του γραφείου διασύνδεσης Δ.Π.Θ. ΕΔΩ και στη Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Α.Π.Θ. ΕΔΩ.
Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερα ΠΜΣ στο Γνωστικό Αντικείμενο Ανθρωπιστικές Επιστήμες ΕΔΩ και όλα τα ΠΜΣ που προσφέρει ο Φορέας ΠΜΣ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΔΩ.

ΕΔΩ μπορείτε να προτείνετε κάποια διόρθωση.