Τίτλος:
Οικονομική Επιστήμη
Γνωστικό αντικείμενο:
Οικονομικές Επιστήμες
Πτυχίο ΤΕΙ
Επιστήμες Διοίκησης
Φορέας ΠΜΣ:
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Δίδακτρα:
Με δίδακτρα (Για διευκρινίσεις δείτε ΕΔΩ)
Περίοδος αιτήσεων:
Έως 24 Σεπτεμβρίου 2018
Προθεσμία:
24/09/2018 (έχει λήξει)
Πληροφορίες:

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων οργανώνουν και λειτουργούν Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στην «Οικονομική Επιστήμη (Master in Economics)».

Το ΔΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ) στην «Οικονομική Επιστήμη (Master in Economics)» στις παρακάτω ειδικεύσεις:
Α. Οικονομική Θεωρία και Πολιτική
Β. Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα για το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης. Η χρονική διάρκεια για το ΔΠΜΣ μερικής φοίτησης καταλαμβάνει διπλάσιο, αντιστοίχως, αριθμό ακαδημαϊκών εξαμήνων.


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗN ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής και Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 22ου κύκλου του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στην Οικονομική Επιστήμη, το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Οικονομική Επιστήμη.

Στο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικών, Κοινωνικών, Διοικητικών, Πολυτεχνικών και Θετικών Επιστημών ΑΕΙ, καθώς και πτυχιούχοι Α.Σ.Ε.Ι. (Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2916/2001. Οι κάτοχοι τίτλου ΑΕΙ της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση του τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ). Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα.

Υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν και τελειόφοιτοι φοιτητές, οι οποίοι, κατά την υποβολή των δικαιολογητικών τους για την αξιολόγηση στη φάση των συνεντεύξεων, οφείλουν μέχρι τρία μαθήματα για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2015. Οι υποψήφιοι που οφείλουν μαθήματα θα πρέπει να καταθέσουν την τελική αναλυτική βαθμολογία τους, όπου θα φαίνεται ότι έχουν τελειώσει τις σπουδές τους και απομένει μόνο η ορκωμοσία μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της δεύτερης εβδομάδας των μαθημάτων και πάντως όχι μετά το τέλος Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι στη β’ φάση αξιολόγησης ως βαθμός πτυχίου θα υπολογισθεί ο μερικός Μ.Ο. της αναλυτικής βαθμολογίας, ο οποίος δεν αλλάζει μετά από την κατάθεση της τελικής αναλυτικής βαθμολογίας.

Στον 22ο κύκλο του προγράμματος που θα αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου 2016, θα εισαχθούν μέχρι πενήντα (50) μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το αργότερο μέχρι 31 Αυγούστου 2016 (εκτός από το χρονικό διάστημα 8-19/8/2016) στη Γραμματεία του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Έντυπη αίτηση

2. Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα

3. Αντίγραφο πτυχίου /διπλώματος

4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μ.Ο.)

5. Δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ. Οι συστατικές επιστολές είναι εμπιστευτικές και δεν επιστρέφονται.

6. Αποδεικτικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση) ή ανώτερο, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο γίνεται αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ (https://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/FORIS/Ipodigmata/prok.csp) ή TOEFL τουλάχιστον 87 στο Internet-based test ή Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο (το οποίο έχει αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή Πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. (Τα αποτελέσματα TOEFL θα πρέπει να αποσταλούν στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. απευθείας από το ETS. Ο κωδικός για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι 7006 – Department Code 84). Επίσης, τα αποτελέσματα TOEFL και IELTS κατοχυρώνονται για τέσσερα (4) χρόνια). Τα υπόλοιπα αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας προσκομίζονται επικυρωμένα με κάθε νόμιμο τρόπο.

7. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις, Διακρίσεις (εάν υπάρχουν), αποδεικτικά προηγούμενης ερευνητικής δραστηριότητας ή συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα κινητικότητας σπουδαστών:

8. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας

Για περισσότερες πληροφορίες, παραλαβή των εντύπων σε ηλεκτρονική μορφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία των Δ.Π.Μ.Σ. (στο Ισόγειο) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατίας 156, Θεσσαλονίκη. Τηλ.:2310 891-531, e-mail: [email protected] ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Mεταπτυχιακού Προγράμματος στη διεύθυνση http://www.uom.gr. Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού είναι Δευτέρα-Παρασκευή 10:30-16:30.


Ο Διευθυντής του ΔΠΜΣ στην Οικονομική Επιστήμη

Ευτύχιος Σαρτζετάκης

Καθηγητής

Το Δ.Π.Μ.Σ. στην Οικονομική Επιστήμη ανακοινώνει, ότι από το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 προβλέπεται η καταβολή Διδάκτρων ύψους 2000 ευρώ σε δύο δόσεις.

Επιπλέον, χορηγούνται υποτροφίες απαλλαγής διδάκτρων σε ποσοστό 10% επί του συνόλου των εισακτέων φοιτητών.

Ιστοσελίδα ΠΜΣ:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ Οικονομική Επιστήμη που προσφέρει ο Φορέας ΠΜΣ Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς και το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ΕΔΩ, στον διαδικτυακό τόπο του γραφείου διασύνδεσης Δ.Π.Θ. ΕΔΩ και στη Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Α.Π.Θ. ΕΔΩ.
Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερα ΠΜΣ στο Γνωστικό Αντικείμενο Οικονομικές Επιστήμες ΕΔΩ και όλα τα ΠΜΣ που προσφέρει ο Φορέας ΠΜΣ Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ΕΔΩ.

ΕΔΩ μπορείτε να προτείνετε κάποια διόρθωση.