Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Υποτροφίες σε επιλεγμένες κατηγορίες πτυχιούχων προβλέπονται στο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο αρχίζει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών.

Τίτλος του νέου προγράμματος, διάρκειας τριών εξαμήνων μαζί με τη διπλωματική εργασία, είναι «Ευρωπαϊκές Σπουδές στις Διεθνείς Υπηρεσίες και Συναλλαγές» με δύο κατευθύνσεις: 1. Διεθνές Εμπόριο και 2. Ευρωπαϊκοί Χρηματοπιστωτικοί Θεσμοί.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στο πρώτο εξάμηνο θα διδάσκονται τα μαθήματα «Το Ευρωπαϊκό Οικονομικό Περιβάλλον», «Διεθνείς Επιχειρήσεις, Παγκοσμιοποίηση και Πολυεθνικές στην Ευρώπη», «Διεθνής Χρηματοοικονομική», «Διεθνής Πολιτική και Ηγεσία στην Ε.Ε.».

Στο δεύτερο εξάμηνο, στην κατεύθυνση «Διεθνές εμπόριο» θα διδάσκονται τα μαθήματα «Θεσμοί και Διοίκηση Διεθνούς Εμπορίου», «Οι Οικονομικές Σχέσεις των Αναδυόμενων Αγορών στην Ευρώπη», «Ηλεκτρονικό Εμπόριο» και «Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών», ενώ στην κατεύθυνση «Ευρωπαϊκοί Χρηματοπιστωτικοί Θεσμοί» θα διδάσκονται τα μαθήματα «Ηλεκτρονικές – Διαδικτυακές Χρηματοοικονομικές Συναλλαγές», «Διαχείριση Τραπεζικών Κινδύνων και Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Περιβάλλον», «Εφαρμογές Στατιστικής, Ανάλυσης Δεδομένων και Οικονομετρίας» και «Διαπραγματεύσεις και Διαχείριση Κρίσεων στις Διεθνείς Συναλλαγές».

Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα μερικής φοίτησης, με μέγιστη διάρκεια τα έξι εξάμηνα, και αποπληρωμής των διδάκτρων σε δόσεις, ενώ η μερική υποτροφία είναι ύψους €2.000.

Σύμφωνα με τους συντελεστές του προγράμματος, «Το πρόγραμμα συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική εφαρμογή, ενώ οι υποτροφίες εκπέμπουν ισχυρό σήμα παρότρυνσης για δημιουργική προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας, κάτω από τις δυσχερείς οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.esist.uom.gr