Παρά τη δραματική μείωση των μετεγγραφών που έφερε φέτος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συνεπάγεται το κλείσιμο της πόρτας των σπουδών σε πάρα πολλά παιδιά λαϊκών οικογενειών, ακόμα και αυτές οι λίγες μετεγγραφές που θα γίνουν με το σταγονόμετρο έχουν καθυστερήσει δραματικά,
αφού έχουν φτάσει Χριστούγεννα και οι φοιτητές που τις δικαιούνται βλέπουν να πλησιάζει η εξεταστική και μαζί ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου.
Με αφορμή αυτήν την κατάσταση, φοιτητές υπό μετεγγραφή από ιδρύματα της Αττικής, πήραν πρωτοβουλία να οργανωθούν και από κοινού με Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και μέλη ΔΣ από συλλόγους της Αθήνας, προχώρησαν χτες σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας τα δίκια τους.
Οι φοιτητές συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του γραφείου της υφυπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου και μετέφεραν την απαίτησή τους:
Να ολοκληρωθούν τώρα οι μετεγγραφές!
Κανένας φοιτητής να μη χάσει το 1ο εξάμηνο!
Να πάρουν όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή τις φοιτητικές παροχές που δικαιούνται, δωρεάν σίτιση, συγγράμματα, αναλώσιμα.
Να ληφθεί μέριμνα για επιπλέον ώρες μαθημάτων και εξεταστικές για τους μετεγγραφέντες φοιτητές.
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, αρχικά επιχειρήθηκε να μετατεθούν οι ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών, που καθυστερεί να ελέγξει τις αιτήσεις. Οι φοιτητές επέμειναν στα συγκεκριμένα αιτήματά τους ζητώντας δεσμεύσεις, που όμως το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού δεν έδωσε. Οι φοιτητές που αναμένουν τη μετεγγραφή τους δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε συντονισμό με τους συμφοιτητές τους και σε νέες κινητοποιήσεις, ώσπου να λυθούν τα προβλήματα που τους αποκλείουν από τις σπουδές τους.