Περίπου 12.000 Έλληνες εξασφάλισαν το 2014 μία θέση για να σπουδάσουν σ'ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο μέσα από το Erasmus+. Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένας φοιτητής που έχει συμμετοχή σε πρόγραμμα του Erasmus+ βελτιώνει τις πιθανότητα να εξασφαλίσει διοικητικές θέσεις υψηλής ποιότητας.

Ειδικότερα, το 2014 στο πλαίσιο του Erasmus+ σχεδόν 12.000 άτομα είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν, να εκπαιδευτούν ή να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό. Και η τάση είναι αυξητική. Συγκεκριμένα, 4.470 Ελληνες φοιτητές μετείχαν στο Erasmus+, με τους περισσότερους από το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών (τα δύο μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας) και κατόπιν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Αθηνών.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε το Top 5 των χωρών που επέλεξαν οι Έλληνες φοιτητές αλλά και από που προέρχονται οι φοιτητές που επιλέγουν για τις σπουδές τους την χώρα μας. Σύμφωνα με την επιτροπή, αυξητική είναι η τάση και για τους φοιτητές που από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια επιλέγουν την Ελλάδα. Το ΑΠΘ δέχεται τους περισσότερους και ακολουθούν τα ΟΠΑ, Αθηνών, Κρήτης και το Πάντειο.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

erasmus-widjd

neopolis.gr