Περισσότερα από 24.500.000 ευρώ οι υποτροφίες του ΙΚΥ την τελευταία διετία. Αυτό ανέφερε η πρόεδρος του ΙΚΥ, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Αθηνών Έφη Μπάσδρα κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος.

Συκεκριμένα, το ΙΚΥ για τη διετία 2014-2015, χορήγησε μέσω κληροδοτημάτων, ευρωπαϊκών πόρων με 100% απορροφητικότητα καθώς και πόρων από άλλους φορείς, το ποσόν των 24.553.540,00 ευρώ σε υποτροφίες και βραβεία.

Στο ποσό των 24,5 εκατομμυρίων δεν περιλαμβάνεται τα περίπου 65.000.000 ευρώ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, που διατέθηκαν στα ΑΕΙ για τη διεθνή κινητικότητα των φοιτητών και μελών ΔΕΠ, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε σχολεία, σε φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων και σε πολλούς άλλους οργανισμούς. Το ΙΚΥ, για τα τελευταία 30 χρόνια έχει την ευθύνη του συντονισμού και της υλοποίησης ων ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη χώρα μας.

Βεβαίως, από το 1951, όταν ιδρύθηκε, ως εθνικός φορέας υποτροφιών χορηγεί υποτροφίες για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές σπουδές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στηρίζει μαθητές και σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών και νησιών της άγονης γραμμής μέσω παροχής τεχνολογικού εκπαιδευτικού

kathimerini.gr/