Είστε φοιτητής/φοιτήτρια και επιθυμείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στη Γαλλία, παρακολουθώντας ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master 2, Master of Science*;

Μπορείτε να υποβάλετε υποψηφιότητα για μια υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης (BGF). Τις υποτροφίες αυτές διαχειρίζεται η Υπηρεσία συνεργασίας και μορφωτικής δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας, σε συνεργασία με το Campus France.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανωτάτης Εκπαίδευσης και 'Ερευνας της Γαλλίας.

* Το παρόν πρόγραμμα δεν αφορά προγράμματα σπουδών τύπου MBA

Κριτήρια επιλεξιμότητας

- να έχετε ελληνική ιθαγένεια

- να έχετε ολοκληρώσει, το αργότερο μέχρι πριν δύο χρόνια (ή να ολοκληρώνετε τώρα), ένα τετραετές πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (πτυχίο), με μέσο όρο βαθμολογίας ανώτερο ή ίσο του 7,5/10.

- να έχετε ικανοποιητική γνώση της γαλλικής γλώσσας (Β2 τουλάχιστον) ή της αγγλικής γλώσσας, σε περίπτωση υποψηφιότητας για ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα

- να έχετε υποβάλει υποψηφιότητα σ’ ένα ή περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μ2 στη Γαλλία, εντός της προβλεπόμενης από τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης προθεσμίας. Βασική προϋπόθεση για την οριστική χορήγηση της υποτροφίας είναι η αποδοχή του υποψήφιου από το Ίδρυμα της επιλογής του.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής;

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σε συνάρτηση με:

- τη συνοχή μεταξύ των προγενέστερων και των μελλοντικών σπουδών τους

- τις άριστες ακαδημαϊκές τους επιδόσεις,

- τα κίνητρά τους.

Νέο! Δύο υποτροφίες πρόκειται να απονεμηθούν σε φοιτητές που ανταποκρίνονται στα κριτήρια επιλογής και έχουν αποκτήσει 5 από τα 6 διπλώματα της γαλλικής γλώσσας (DELF/DALF ή Sorbonne).

Χορηγούνται δύο είδη υποτροφιών:

- 1. Οι υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης (BGF)

Περιλαμβάνουν μηνιαία τροφεία, όπως επίσης και πολλά προνόμια, κυρίως όσον αφορά τη στέγαση και την κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης.

  • Μaster 2 ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Χορηγούνται από τη Γαλλική Πρεσβεία και το γαλλικό Εθνικό ινστιτούτο έρευνας στον τομέα της ψηφιακής επιστήμης και τεχνολογίας, το INRIA

- 2. Οι υποτροφίες με κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης (BCS)

Για προγράμματα σπουδών που αφορούν συγκεκριμένους τομείς σε συνεργαζόμενα γαλλικά Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τις περιγραφές των διάφορων υποτροφιών και να σιγουρευτείτε ότι πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας, πριν υποβάλετε την υποψηφιότητά σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Δεν θα δοθούν πληροφορίες μέσω τηλεφώνου.