Μπορείτε να κάνετε οικονομία με τις τιμές των διδάκτρων και να γνωρίσετε τον κόσμο σε αυτά τα πολύ όμορφα πανεπιστήμια στον κόσμο...

Εάν σας ενδιαφέρουν οι σπουδές στην Αμερική για διάφορους λόγους αλλά ούτε εσείς ούτε η οικογένειά σας αντέχετε το οικονομικό βάρος, ρίξτε μια ματιά στις πιο κάτω φθηνότερες Σχολές στον κόσμο που κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις περισσότερες Σχολές στην Αμερική.
The University of Auckland- Βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία κι έχει περισσότερους από 6,000 διεθνείς φοιτητές από 110 χώρες και είναι κορυφαίο για σπουδές στην αρχαιολογία, τέχνες κι ανθρωπιστικές επιστήμες, σύμφωνα με την QS. Για ένα τυπικό πτυχίο στις Τέχνες ή Επιστήμες οι διεθνείς φοιτητές θα πληρώσουν περίπου $21,753 το χρόνο για δίδακτρα.
The Hong Kong University of Science and Technology- Κατατάσσεται στην πρώτη θέση στα πανεπιστήμια της Ασίας και στην 28η παγκοσμίως σύμφωνα με την QS, και αποτελεί το ιδανικό πανεπιστήμιο για διεθνείς φοιτητές. Εκτός από την τιμή των $ 18.052, οι διεθνείς φοιτητές πρέπει επίσης να υπολογίζουν για το κόστος διαβίωσης των περίπου $ 1.500 έως $ 2.500 το χρόνο.
City University of Hong Kong-Βρίσκεται στην 6η θέση των Ασιατικών πανεπιστημίων και τα δίδακτρα βρίσκονται στην ίδια τιμή με το προηγούμενο πανεπιστήμιο, ενώ τα τέλη για τον ξενώνα είναι περίπου $ 1.500 για ένα χρόνο.
McGill University- βρίσκεται στον Καναδά, προσφέρει άφθονη οικειότητα, και τα δίδακτρα ξεκινούν χαμηλά μόλις πάνω από $ 12.000 το χρόνο - αν και η στέγαση εκεί και τα γεύματα θα προσθέσουν περίπου $ 8500 το έτος.
The University of Hong Kong- βρίσκεται 2ο στην κατάταξη ανάμεσα στα ασιατικά πανεπιστήμια και γενικά στην 1η θέση στην οδοντιατρική. Τα δίδακτρα ξεκινούν από $ 11.500 ετησίως για μη-τοπικούς φοιτητές. Άλλες δαπάνες διαβίωσης περιλαμβάνουν διαμονή, η οποία ξεκινά από $ 1900 το χρόνο, με άλλα έξοδα διαβίωσης και διάφορα έξοδα προσθέτοντας $ 8300 στα συνολικά έξοδα.
University of Groningen- βρίσκεται επίσης στην Ολλανδία και έχει 9.000 διεθνείς φοιτητές, που είναι περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού των φοιτητών του. Παρά το γεγονός ότι τα δίδακτρα για διεθνείς φοιτητές ξεκινούν στα περίπου $ 9000, το κόστος αυξάνεται ανάλογα με την περιοχή των σπουδών σας. Για παράδειγμα, οι μαθητές που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα σπουδών ιατρικής θα πρέπει να πληρώσουν περίπου $ 36.000.
Kyoto University- βρίσκεται στην Ιαπωνία και είναι ένα μεγαλύτερο πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για τη χημική μηχανική και τις φυσικές επιστήμες. Έχει το ίδιο ετήσιο κόστος διδάκτρων όπως και τα άλλα ιαπωνικά πανεπιστήμια σε αυτή τη λίστα, των περίπου $ 4.900 το χρόνο, καθώς και ένα τέλος εγγραφής $ 2,600.
The University of Tokyo- επίσης στην Ιαπωνία και τα δίδακτρα για ένα προπτυχιακό πρόγραμμα ανέρχονται στα $4,900 ετησίως, αλλά οι μαθητές θα συναντήσουν πρόσθετα έξοδα εγγραφής και εξετάσεων. Προτιμάται για τις σύγχρονες γλώσσες και τις φυσικές επιστήμες.
Peking University- βρίσκεται στο Πεκίνο κι έχει σχεδόν $ 125 τέλη αίτησης, και τα δίδακτρα είναι περίπου $ 4.000 το χρόνο για ανθρωπιστικές επιστήμες και $ 4.600 το χρόνο για σπουδές επιστημών. Κατέχει υψηλή θέση στις σύγχρονες γλώσσες και τις φυσικές επιστήμες.
Shanghai Jiao Tong University- οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να υπολογίζουν την καταβολή περίπου $3.900 για δίδακτρα και επιπλέον $400 το μήνα για έξοδα διαβίωσης. Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια με περίπου 40.000 μαθητές, εκ των οποίων μόλις το 7% είναι διεθνείς φοιτητές.
National Taiwan University- προσφέρει τα καλύτερα προγράμματα μηχανικής κι επιστημών. Τα δίδακτρα για το 2015-16 κυμάνθηκαν από $ 1.680 έως $ 2.638 ανά εξάμηνο, ανάλογα με το τμήμα σπουδών. Και το κόστος διαβίωσης εκτιμάται ότι προσθέτει άλλα $ 2,800- $ 3,770 ανά εξάμηνο.
Tsinghua University- κατατάσσεται στον αριθμό 25 παγκοσμίως από την QS, και έχει δυνατά προγράμματα στους τομείς της μηχανικής, πολιτικής μηχανικής και της τεχνολογίας. Τα ετήσια δίδακτρα ξεκινούν σε περίπου $ 3700 για φθηνότερα προγράμματα και κυμαίνονται μέχρι και $6.200 για το ακριβότερο πρόγραμμα τεχνών του πανεπιστημίου.
ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology- προσφέρει προγράμματα για διεθνείς φοιτητές, καθώς και για αυτούς που ενδιαφέρονται για ανταλλαγές φοιτητών. Καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις σπουδές για τη Γη και στις θαλάσσιες επιστήμες. Ως δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελβετία, τα δίδακτρα είναι ιδιαίτερα φθηνά περίπου στα $600 ανά εξάμηνο.
Τα Lund University, Utrecht University, National University of Singapore και University of Geneva είναι ακόμα κάποιες αξιόλογες και οικονομικές επιλογές.