Η αλματώδης αύξηση των ενδιαφερόμενων πτυχιούχων να συνεχίσουν σε ανώτερο επίπεδο τις σπουδές τους στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η δυναμική ανάπτυξη των προσφερόμενων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, οδηγούν και φέτος τα τρία πανεπιστήμια της πόλης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, να διοργανώσουν από κοινού εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων αυτών, καθώς και τις δυνατότητες διεκδίκησης υποτροφίας σε αυτά.

Η εκδήλωση, στην οποία η είσοδος θα είναι δωρεάν, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ., επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (κόκκινο κτίριο), αύριο Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

  • Έκθεση Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων των τριών πανεπιστημίων της πόλης, όπου εκπρόσωποι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καθώς και απόφοιτοι των μεταπτυχιακών, θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για το περιεχόμενο, τους στόχους και τις επαγγελματικές προοπτικές κάθε προγράμματος, όπως και για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εισαγωγής.
  • Συμβουλευτικές εισηγήσεις για τη διαδικασία επιλογής μεταπτυχιακού προγράμματος, τη χρήση μηχανών αναζήτησης, τη συμπλήρωση της αίτησης και τη σύνταξη βιογραφικού.
  • Εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας των τριών πανεπιστημίων θα παρουσιάσουν τους τρόπους και τις διαδικασίες επιλογής του κατάλληλου προγράμματος καθώς και τη χρήση μηχανών αναζήτησης στα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και θα δώσουν χρήσιμες πρακτικές οδηγίες για τους χρόνους προετοιμασίας και το περιεχόμενο του φακέλου υποψηφιότητας.

Για την συμμετοχή απαιτείται ηλεκτρονική δήλωσηπατώντας εδώ. Με την συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γίνονται αυτομάτως δεκτοί στην εκδήλωση και δεν χρειάζεται καμία επιπλέον επιβεβαίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τους ιστότοπους:

ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα αρμόδια γραφεία των τριών Ιδρυμάτων:

  • Γραφείο Διασύνδεσης Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
    2310- 997.350
  • Τμήμα Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης & Μεταπτυχιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 2310-891.612
  • Γραφείο Διασύνδεσης Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, 2310-807.520