Μετά από πρωτοβουλία του επ. καθηγητή Αλέξανδρου Αποστολίδη, φοιτητές του πανεπιστήμιου που είναι ενταγμένοι σε...
εκπαιδευτικά προγράμματα χρηματοοικονομικού προσανατολισμού θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμό μελέτης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο οργανισμών. Το θέμα του διαγωνισμού θα συμφωνηθεί κατόπιν συνεννόησης πανεπιστημίου και Κεντρικής. Το τελικό στάδιο της αξιολόγησης των μελετών θα περιλαμβάνει παρουσίαση από τους φοιτητές/συγγραφείς των μελετών που θα πρωτεύσουν, στην οποία θα συμμετέχουν τόσο εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας όσο και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στους δύο πρώτους επιτυχόντες, θα προσφερθεί απασχόληση στην Κεντρική Τράπεζα για περίοδο έξι μηνών με τη μορφή σύμβασης εργοδότησης για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.

Σε επιστολή του, ο επικεφαλής του τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωσιακής Ανάπτυξης της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Μ. Λαμπριανίδης γράφει: «Παρακαλώ θεωρείστε ως δεδομένη τη στήριξη της Τράπεζας ακόμη και με την ενεργό συμμετοχή προσωπικού του τΑΔ και ΟΑ σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας». Εκ μέρους της Διοίκησης και της Διεύθυνσης της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Λαμπριανίδης απευθύνει ευχαριστίες στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο «τόσο για τη θετική σας προσέγγιση αλλά και τη συμβολή σας ως προς την άρτια διεξαγωγή και την επιτυχή εν γένει υλοποίηση του διαγωνισμού».

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της σύνδεσης των προγραμμάτων σπουδών με την αγορά εργασίας επεσήμανε τους ιδιαίτερα υψηλούς δείκτες του πανεπιστημίου που έχουν «ως αποτέλεσμα το 77% των αποφοίτων μας να βρίσκουν απασχόληση εντός έξι μηνών από την αποφοίτησή τους. Το Πανεπιστήμιο μας εξοπλίζει τους φοιτητές με τις απαραίτητες δεξιότητες και την εμπειρία ώστε να διασφαλίσουν επαγγελματική και προσωπική επιτυχία».

Πηγή