Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ν/σ να περάσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ολοκληρωθούν οι αλλαγές.

Βελτιωτικές αλλαγές επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, προκειμένου να κατατεθεί το συντομότερο στη Βουλή. Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με αντιδράσεις εκ μέρους των πρυτάνεων και των προέδρων των ΑΕΙ για το θέμα των διδάκτρων. Μάλιστα, στον διάλογο έθεσαν και θέμα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων, που προφανώς άπτεται του κόστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ν/σ να περάσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ολοκληρωθούν οι αλλαγές. Υπό συζήτηση βρίσκεται ο περιορισμός των διδάκτρων -με έλεγχο από το υπουργείο- σε μεταπτυχιακά συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων, χωρίς ωστόσο να έχει συμφωνηθεί συγκεκριμένο κόστος. Παράλληλα, υπό επεξεργασία βρίσκεται πρόταση για επέκταση των δωρεάν μεταπτυχιακών στα ιδρύματα, για τα οποία οι καθηγητές δεν θα αμείβονται κατ' αρχήν. Κατά τις πληροφορίες, δεν θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στα διδακτορικά.

Σημειωτέον, στο σχέδιο νόμου αναμένεται να ενταχθεί η πρόταση των ΑΝ.ΕΛΛ. για την αναγνώριση των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ως Μεταπτυχιακών, όπως έχει αναγγελθεί.

avgi.gr/