Όπως έγραφε η "Α" την Κυριακή, σήμερα εκκρεμούν 4.000 αιτήσεις για αναγνώριση πτυχίων από την εποχή του ΔΙΚΑΤΣΑ που βρίσκονται στα γραφεία του ΔΟΑΤΑΠ. “Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο πολίτης δεν έχει προσκομίσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι έχει 'παραιτηθεί' από το αίτημα πλέον” έλεγε η Ελ. Παπαδοπούλου.

Την πρώτη συνάντηση με την νέα πρόεδρο του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), Ελένη Παπαδοπούλου είχε χθες ελεγκτικό κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Το ΣΕΕΔΔ ξεκινά τη διερεύνηση καταγγελιών για «μεροληψία» εκ μέρους του οργανισμού όσον αφορά την ταχύτητα αναγνώρισης τίτλων από συγκεκριμένα ιδρύματα έναντι άλλων.

Όπως έγραφε η «Α» την Κυριακή, σήμερα εκκρεμούν 4.000 αιτήσεις για αναγνώριση πτυχίων από την εποχή του ΔΙΚΑΤΣΑ που βρίσκονται στα γραφεία του ΔΟΑΤΑΠ. “Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο πολίτης δεν έχει προσκομίσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι έχει 'παραιτηθεί' από το αίτημα πλέον” έλεγε η Ελ. Παπαδοπούλου. Ωστόσο, φαίνεται πως οι καθυστερήσεις συνδέονται και με το κύρος των ιδρυμάτων, υπό την έννοια ότι τίτλοι ιδρυμάτων διεθνώς αναγνωρισμένων είναι πιο συχνοί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο ΣΕΕΔΔ έχει αναλάβει να ολοκληρώσει τον έλεγχό του στον οργανισμό και εντός του επόμενου διαστήματος να καταθέσει σχετικό πόρισμα.

Μ.ΚΩ. avgi.gr