Στις εργασίες της 85ης Συνόδου των Πρυτάνεων στα Καλάβρυτα παρέστη ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Γ. Αγγελόπουλο. Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία υλοποίησης του νέου νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Παράλληλα, οι Πρυτάνεις ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των προπτυχιακών σπουδών και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η σημαντική συζήτηση για τη διαμόρφωση του τοπίου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, ο Υπουργός σημείωσε ότι τα Τμήματα των ΑΕΙ θα ενισχυθούν, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΥΠΠΕΘ, με «έργα εκσυγχρονισμού των αμιγώς ακαδημαϊκών υποδομών» τους. Τα έργα αυτά θα αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού και κάθε άλλη δαπάνη η κάλυψη της οποίας προβλέπεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός έργου του κάθε Τμήματος θα ανέρχεται σε 20.000 €. Μεταξύ των κριτηρίων για την ένταξη των πράξεων είναι η επιλεξιμότητα και η ωριμότητα των προτεινόμενων έργων καθώς και η δυνατότητα άμεσης υλοποίησης αυτών.

Επιπλέον, και τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων ΑΕΙ θα ενισχυθούν εκτάκτως με επιπλέον χρηματοδότηση από το ΠΔΕ του ΥΠΠΕΘ. Ο προϋπολογισμός της χρηματοδότησης ανά ΠΜΣ διαμορφώνεται ως εξής:

• ΠΜΣ με μηδενικά τέλη φοίτησης χρηματοδοτούνται με το ποσό των 10.000€

• ΠΜΣ με τέλη φοίτησης μέχρι 1.000€ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 5.000€

• ΠΜΣ με τέλη φοίτησης από 1.001€ μέχρι 3.000€ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2.500€