Διεθνές Πανεπιστήμιο: Τεχνολογίες και ευκαιρίες απασχόλησης

Οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες στον τομέα της Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών καθώς και οι ευκαιρίες απασχόλησης θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2015.

Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών - ΤΠΕ (InformationandCommunicationTechnologies - ICT) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, με πάνω από 3 δισεκατομμύρια συνδέσεων στο Διαδίκτυο, ενώ τα παγκόσμια έσοδα των επιχειρήσεων του χώρου ανέρχονται σε δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι τεχνολογίες αυτές έχουν ήδη αναγνωριστεί από το WorldEconomicForum ως “βασικός παράγοντας κοινωνικο-οικονομικής προόδου και βελτίωσης της παραγωγικότητας”, αφού παρέχουν καινοτόμες λύσεις ακόμα και σε μη αμιγώς τεχνικά προβλήματα, με τρόπο που θα ήταν αδιανόητος πριν από μερικά χρόνια, παραμένοντας ιδιαίτερα φιλικές προς τον τελικό χρήστη. Εφαρμογές, όπως η διαχείριση και παρακολούθηση στόλου οχημάτων, νέες τεχνικές μάρκετινγκ εμπνευσμένες από την Τεχνητή Νοημοσύνη και κάθε είδους “έξυπνου” περιβάλλοντος είναι μερικές μόνο ενδεικτικές περιπτώσεις όπου οι τεχνολογίες ICT έχουν βελτιώσει και απλοποιήσει σημαντικά την ζωή μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μια εξαιρετική ομάδα ομιλητών από τον επιχειρηματικό χώρο θα μας μεταδώσει τις γνώσεις και εμπειρίες της πάνω στις ΤΠΕ και θα μας παρουσιάσει καινούριους τομείς και δραστηριότητες που επωφελούνται σημαντικά από αυτές τις τεχνολογίες. Η εκδήλωση προσανατολίζεται σε ένα ακροατήριο φοιτητών/πτυχιούχων καθώς και επαγγελματιών στο χώρο των ΤΠΕ και σκοπεύει στο να παρουσιάσει τις προκλήσεις αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που θα αντιμετωπίσει ο επαγγελματίας σε θέματα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε μια παγκόσμια αγορά εργασίας που μεταβάλλεται ταχέως.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος προσφέρει από το 2010 το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ):

· «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» (MScinICTSystems),
ενώ από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, που ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου, θα προσφέρει 3 νέα ΠΜΣ:

· «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» (MScin e-Business, Innovation and Entrepreneurship),
· «Κινητή και Διαδικτυακή Υπολογιστική» (MScinMobile and Web Computing) και
· «Τηλεπικοινωνίες και Κυβερνο-ασφάλεια» (MScinCommunications and Cybersecurity).
Ήδη μεγάλος αριθμός αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (MScinICTSystems) εργάζεται στο χώρο των ΤΠΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η υψηλή ποιότητα σπουδών και το διεθνές περιβάλλον σε ένα αποκλειστικά αγγλόφωνο, δημόσιο πανεπιστήμιο, σε συνδυασμό μετο αντικείμενο των ΤΠΕ αποτελούν τα εχέγγυα για την άρτια κατάρτιση των αποφοίτων εξασφαλίζοντάς τους σπουδαίες προοπτικές απασχόλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και τα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών επισκεφθείτε το www.ihu.edu.gr.Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα ΠΜΣ είναι στις 15 Οκτωβρίου 2015.