Όλα τα νέα για την παιδεία

 • Ενίσχυση των ΑΕΙ για υλικοτεχνικές υποδομές και μεταπτυχιακά

  Παιδεία

  Στις εργασίες της 85ης Συνόδου των Πρυτάνεων στα Καλάβρυτα παρέστη ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Γ. Αγγελόπουλο. Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία υλοποίησης του νέου νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, οι Πρυτάνεις ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ.

 • ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών» - Παράταση έως 11/9

  Παιδεία

  ΑΠΘ - ΠΜΣ Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών» Η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών» παρατείνεται έως τη Δευτέρα 11/09/2017 Δείτε όλη την πληροφόρηση για την προκήρυξη και τις αιτήσεις για το Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών» του ΑΠΘ εδώ.

 • Η εικόνα των μεταπτυχιακών στην Ελλάδα

  Παιδεία

  Οι απολαβές ορισμένων καθηγητών που διδάσκουν σε μεταπτυχιακά ξεπερνούν το 100% του βασικού μισθού τους Κωστοπούλου Μίνα Ο διάλογος για τη ρύθμιση του τοπίου των μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα κρατάει πάνω από έναν χρόνο. Είναι ίσως η πρώτη φορά που γίνεται τόσο εκτεταμένα, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι σήμερα κανόνες στο πώς καθορίζονται τα δίδακτρα για τους φοιτητές, συνολικοί προϋπολογισμοί των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

 • Μεταπτυχιακά: Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

  Παιδεία

  Ρυθμίσεις για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών - Ρυθμίζεται η λειτουργία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ). «Τέλη φοίτησης επιβάλλονται μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των ΠΜΣ, ενώ τα αδικαιολόγητα υψηλά τέλη φοίτησης ελέγχονται από τον υπουργό» αναφέρεται στο νομοσχέδιο. Ποιοί δικαιούνται δωρεάν μεταπτυχιακά Με το άρθρο 35 του σχεδίου νόμου.

 • Ιόνιο Πανεπιστήμιο: ΠΜΣ «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή» - Αιτήσεις μέχρι 15/9

  Παιδεία

  ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή» Υποβολή αιτήσεων έως Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 Επίσημος ιστοχώρος: http://avarts.ionio.gr/ada/ Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που αποτελεί το μοναδικό Τμήμα στην Ελλάδα όπου δίδεται έμφαση στην σύγκλιση της τέχνης με την τεχνολογία στο πεδίο της έρευνας.

 • Τι αλλάζει στα μεταπτυχιακά με το νέο νομοσχέδιο

  Παιδεία

  Ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών - Ρυθμίζεται η λειτουργία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ). Τι αλλάζει στα μεταπτυχιακά με το νέο νομοσχέδιο. Ποιοι θα δικαιούνται ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακά. Οι προϋποθέσεις {ad} Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί από πλευράς υπουργείου, στο ζήτημα των τελών των ΠΜΣ και γι΄ αυτό, τίθενται περιορισμοί σε σειρά άρθρων του νομοσχεδίου.

Back to Top