Όλα τα νέα για την παιδεία

 • Αλλαγές στα μεταπτυχιακά και εξ αποστάσεως πτυχία

  Παιδεία

  Σαφή αναφορά ότι στο επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα, θα υπάρξει ρύθμιση για τα εξ αποστάσεως πτυχία και τις μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη διοίκηση των πανεπιστημίων, έκανε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου από τη Λευκωσία, όπου βρίσκεται για την υπουργική διάσκεψη, με θέμα: «Διασφάλιση της δημοκρατίας μέσα από την εκπαίδευση». Ο κ.

 • 65 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των ΑΕΙ ανακοίνωσε ο Κ. Γαβρόγλου

  Παιδεία

  Τη θεσμοθέτηση των Περιφερειακών Συμβουλίων Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΠΣΑΕ) μέσα στο καλοκαίρι ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από τη Φλώρινα, μιλώντας στα μέλη ΔΕΠ της Παιδαγωγικής Σχολής και του Τμήματος Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι τα ΠΣΑΕ ήταν πρόταση του Κ. Γαβρόγλου προς τους πρυτάνεις, ώστε να αντικατασταθούν τα Συμβούλια Ιδρύματος.

 • Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μαζί στη «νέα εποχή»

  Παιδεία

  Οι συνέργειες της "νέας εποχής" μπορεί να είναι της μορφής που είχε προταθεί στον Εθνικό Διάλογο· συγχωνεύσεις μεταξύ τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ ή και αναβάθμιση τμημάτων ΤΕΙ, που θα μπορούν πλέον να δίνουν διδακτορικά. Ενέργειες τέτοιες θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων που σήμερα απασχολεί πάνω από 200 τμήματα.

 • British Council, Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων, Απρίλιος 2017

  Παιδεία

  Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων που διοργανώνει το British Council. Εκπρόσωποι από Βρετανικά Πανεπιστήμια και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς θα βρίσκονται στη διάθεση των υποψηφίων φοιτητών για να απαντήσουν στα ερωτήματά τους σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, τους όρους εισαγωγής, τα φοιτητικά δάνεια, τις διαθέσιμες υποτροφίες κ.λ.π.

 • Μεταπτυχιακά – «Χρυσωρυχείο» και διαδικασίες αναγνώρισης με φαστ τρακ διαδικασίες

  Παιδεία

  «Είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός του 2014. Με ένα μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή μπορώ να εργαστώ ως αναπληρώτρια;» Κι όμως στο Νόμο 3699/2008 της Ειδικής Αγωγής, υπάρχει αυτή η παράλογη διάταξη. Να προηγούνται στις υπηρεσιακές μεταβολές και ως αναπληρωτές, οι εκπαιδευτικοί που έχουν μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Και κάπως έτσι άρχισαν όλα… Ενα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο κι ένας δημόσιος φορέας αρκούν για να δημιουργηθεί ένα συνηθισμένο ελληνικό.

 • Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου 5.300 μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής

  Παιδεία

  Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου 5.300 μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής που αναγνώρισε το ΔΟΑΤΑΠ με διαδικασίες εξπρές Σε αναταραχή βρίσκεται από χθες ο χώρος της Ειδικής Εκπαίδευσης και των μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να περάσει από έλεγχο νομιμότητας 5.300 μεταπτυχιακούς τίτλους Ειδικής Αγωγής! Πολλά από αυτά τα μεταπτυχιακά.

 • Παρουσίαση Ετήσιας Έκθεσης Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

  Παιδεία

  Η παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και στο πλαίσιο των δράσεων του Ινστιτούτου Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 στις 18.30 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1ος όροφος).

 • Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Thessaloniki Convention Bureau

  Παιδεία

  Μοχλό ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, αλλά και μηχανισμό ανάδειξης του ακαδημαϊκού δυναμικού της πόλης, φιλοδοξεί να αποτελέσει η συμφωνία συνεργασίας στην οποία προχωρούν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης - Thessaloniki Convention Bureau (TCB).

 • Ενίσχυση 9 ελληνικών πανεπιστημίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

  Παιδεία

  Το έργο αφορά την ενίσχυση 9 ελληνικών πανεπιστημίων με το ποσό των 138 εκατομμυρίων ευρώ, μία από τις τρεις οικονομικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν την Τετάρτη Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, και & Θρησκευμάτων Γιάννης Παντής άνοιξε σήμερα το πρωί τις εργασίες της συνάντησης των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των Πρυτάνεων για την έναρξη του έργου « Hellenic Universities 1».

 • Η πρώτη διαδικτυακή πύλη για ξένους φοιτητές

  Παιδεία

  Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα με πληροφορίες φοίτησης και διαβίωσης σε ξένους που θέλουν να σπουδάσουν στην Ελλάδα δημιούργησε ερευνητική ομάδα του Χαροκοπείου, που στηρίχθηκαν στην προπτυχιακή εργασία του Αφγανού μεταπτυχιακού φοιτητή Αράς Χεμάτι. {ad} Η δράση «studyingreece.edu.gr» τέθηκε πλέον υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας, που φιλοξενεί τον σύνδεσμο στην αρχική του σελίδα και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως εργαλείο.

Back to Top