Όλα τα νέα για την παιδεία

 • Υποτροφίες για 2.700 προπτυχιακούς φοιτητές από το ΙΚΥ

  Παιδεία

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ υποτροφιών για 2.700 προπτυχιακούς φοιτητές. Το ύψος του βοηθήματος θα ανέρχεται στα 500€ το μήνα για 4 χρόνια με γνώμονα τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια των φοιτητών. Στόχος του ΙΚΥ είναι να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους όλοι οι φοιτητές και να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

  Παιδεία

  Ταμείο κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ( MASTER 2) ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων 2017 – 2018 Στο πλαίσιο του Ταμείου κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας, η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας και της εταιρείας Air France.

 • Κ. Φωτάκης: Πολλαπλές ευκαιρίες για έρευνα από νέους επιστήμονες

  Παιδεία

  “Θα δημιουργήσει πολλαπλές ευκαιρίες για έρευνα από νέους επιστήμονες σε ελκυστικά περιβάλλοντα για τη διεξαγωγή ποιοτικής ερευνητικής εργασίας. Με τον τρόπο αυτόν συμβάλλει στην ανάσχεση της μεγάλης φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό” είπε ο ίδιος. Μάλιστα, έδωσε απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ακύρωση του ιδρύματος στην πράξη λόγω της νομικής υπαγωγής του στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

 • ΕΛΠΕ: Πρόγραμμα Υποτροφιών Ακαδημαϊκού Έτους 2017/2018 για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό

  Παιδεία

  Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία (αγγλόφωνα προγράμματα). Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη άριστων φοιτητών, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με εξειδίκευση σε κλάδους, που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής αλλά και σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα Διοίκησης και Στρατηγικής.

 • Στη 12η της χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων η Ελλάδα

  Παιδεία

  Συνολικά τη διετία 2014-2015 εγκρίθηκαν 1.049 ελληνικά έργα από τα οποία τα 457 αφορούσαν στο 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 η Ελλάδα βρισκόταν στην 9η θέση της αντίστοιχης κατάταξης, με 592 έργα Τη 12η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέχει η Ελλάδα ως προς τις χρηματοδοτήσεις ελληνικών φορέων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

 • Κατά ρύθμισης για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς τα ΤΕΙ

  Παιδεία

  Οι διοικήσεις των ΤΕΙ κατηγορούν ότι η διάταξη "μονιμοποιεί σε βαθμίδες Εκπαιδευτικού Προσωπικού, μέλη του έκτακτου διδακτικού προσωπικού των Ιδρυμάτων που δεν διαθέτουν τα ελάχιστα προσόντα των βαθμίδων αυτών (έκτακτοι επιστημονικοί και εργαστηριακοί συνεργάτες με ελλιπή προσόντα) Σε βάρος ρύθμισης που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το Κρατικό πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας καταφέρεται η τριμελής Γραμματεία των προέδρων των ΤΕΙ.

 • Υποτροφίες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών για σεμινάρια σε 11 χώρες

  Παιδεία

  Υπουργείο Παιδείας: Υποτροφίες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών για σεμινάρια σε 11 χώρες Οι αιτήσεις θα μπορούν να κατατεθούν από 8 Φεβρουαρίου ως 27 Μαρτίου Υποτροφίες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, έρευνας και παρακολούθησης θερινών σεμιναρίων σε 11 χώρες ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών του υπουργείου Παιδείας. Οι αιτήσεις θα μπορούν να κατατεθούν από 8 Φεβρουαρίου ως 27 Μαρτίου.

 • Απλοποιείται η διαδικασια εκλογής καθηγητών και λεκτόρων στα ΑΕΙ

  Παιδεία

  Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου απλοποιείται η διαδικασίας εκλογής καθηγητών και λεκτόρων των ΑΕΙ. Για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά, με πλήρη διαφάνεια και με ενίσχυση της ακαδημαϊκότητας των επιλογών, τόσο των εκλεκτόρων όσο και των υποψηφίων. Με αυτό τον τρόπο αίρονται παθογένειες του παρελθόντος.

 • Χάνουν κονδύλια τα περιφερειακά ΑΕΙ - Θα δοθούν, λόγω μετεγγραφών, στα κεντρικά ιδρύματα

  Παιδεία

  Ζήτημα μεταφοράς κονδυλίων από τα κεντρικά προς τα περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ με βάση τον αριθμό των φοιτητών που πήραν μετεγγραφή από τα περιφερειακά προς τα κεντρικά ιδρύματα, ανοίγει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Κάτι που σημαίνει μείωση των κονδυλίων των περιφερειακών ιδρυμάτων. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή σε έκτακτη συνεδρίαση της η Συνέλευση του ΤΕΙ Αθήνας αποφάσισε να μην δεχθεί τους φετινούς.

 • Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι από την Ελλάδα στο Erasmus

  Παιδεία

  Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν για τα χρόνια 1987 και 2017 στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, το πρόγραμμα Erasmus και οι προκάτοχοί του, έχουν στηρίξει περισσότερους από 5 εκατομμύρια νέους και εκπαιδευτικό προσωπικό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων στα 9 εκατ. άτομα. Μάλιστα, ένας στους τρεις σπουδαστές που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Back to Top