Όλα τα νέα για την παιδεία

 • Νέα καθήκοντα για τους κοσμήτορες των σχολών

  Παιδεία

  Νέα καθήκοντα επιφυλάσσει στις κοσμητείες των σχολών το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια, όπως αυτό επεξεργάζεται στη βάση νομοσχεδίου που προσεχώς θα αναρτηθεί σε διαβούλευση. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα συναντήσει την ερχόμενη εβδομάδα τους 150 κοσμήτορες, υπεύθυνους για τη λειτουργία όλων των τμημάτων και σχολών· την Τρίτη τους κοσμήτορες των Ιατρικών και Θετικών Σχολών.

 • Ικανοποιημένα τα ΤΕΙ με τα διδακτορικά

  Παιδεία

  Συνεδρίασε για τρεις ημέρες η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ Προτάσεις για τα τμήματα που θα μπορούσαν να εκκινήσουν με κριτήρια ακαδημαϊκής ποιότητας την επίβλεψη διδακτορικών διατριβών από τους οικείους καθηγητές τους ετοιμάζουν τα ΤΕΙ. Στη σύνοδο των προέδρων τους -που ολοκληρώθηκε με φόντο τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας περί παροχής της δυνατότητας αυτής σε καθηγητές ΤΕΙ ή ερευνητές- εκφράστηκε, εξάλλου.

 • Πιστοποίηση πτυχιούχων και από δεύτερο τμήμα με παρακολούθηση του 25% των μαθημάτων

  Παιδεία

  Μαθήματα και από δεύτερο τμήμα θα μπορούν να παρακολουθούν οι φοιτητές που έχουν πάρει το πρώτο τους πτυχίο. Την ίδια στιγμή σε τέλη φοίτησης μετονομάζονται επισήμως τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις νομοσχεδίου που θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο από το υπουργείο Παιδείας οι πτυχιούχοι θα μπορούν να παρακολουθούν το 25% των μαθημάτων από ένα συγγενικό στο πρώτο τους πτυχίο τμήμα.

 • Οι διδακτορικές σπουδές - Κύκλος «Τα Rendez-Vous Campus France»

  Παιδεία

  Κύκλος «Τα Rendez-Vous Campus France» 05.04.2017, 17.00΄ | Αίθουσα Gisele Vivier - IFG Το 42% των διδακτορικών φοιτητών στη Γαλλία είναι αλλοδαποί. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως. Περισσότεροι από 400 Έλληνες είναι υποψήφιοι διδάκτορες στη Γαλλία. Πολλοί επωφελούνται από το Contrat Doctoral, μια σύμβαση τριετούς διάρκειας η οποία παρέχει όλες τις κοινωνικές εγγυήσεις μιας σύμβασης εργασίας καθώς και ελάχιστη εξασφαλισμένη αμοιβή.

 • ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  Παιδεία

  Βόλος, 30 Μαρτίου 2017 Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει έμπρακτα τους νέους Ετήσια υποτροφία σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ετήσια υποτροφία σε διπλωματούχο μηχανικό Α.Ε.Ι. για Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσέφερε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να επενδύει στην εκπαίδευση σημαντικών.

 • Αλλαγές στα μεταπτυχιακά και εξ αποστάσεως πτυχία

  Παιδεία

  Σαφή αναφορά ότι στο επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα, θα υπάρξει ρύθμιση για τα εξ αποστάσεως πτυχία και τις μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη διοίκηση των πανεπιστημίων, έκανε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου από τη Λευκωσία, όπου βρίσκεται για την υπουργική διάσκεψη, με θέμα: «Διασφάλιση της δημοκρατίας μέσα από την εκπαίδευση». Ο κ.

 • 65 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των ΑΕΙ ανακοίνωσε ο Κ. Γαβρόγλου

  Παιδεία

  Τη θεσμοθέτηση των Περιφερειακών Συμβουλίων Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΠΣΑΕ) μέσα στο καλοκαίρι ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από τη Φλώρινα, μιλώντας στα μέλη ΔΕΠ της Παιδαγωγικής Σχολής και του Τμήματος Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι τα ΠΣΑΕ ήταν πρόταση του Κ. Γαβρόγλου προς τους πρυτάνεις, ώστε να αντικατασταθούν τα Συμβούλια Ιδρύματος.

 • Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μαζί στη «νέα εποχή»

  Παιδεία

  Οι συνέργειες της "νέας εποχής" μπορεί να είναι της μορφής που είχε προταθεί στον Εθνικό Διάλογο· συγχωνεύσεις μεταξύ τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ ή και αναβάθμιση τμημάτων ΤΕΙ, που θα μπορούν πλέον να δίνουν διδακτορικά. Ενέργειες τέτοιες θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων που σήμερα απασχολεί πάνω από 200 τμήματα.

 • British Council, Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων, Απρίλιος 2017

  Παιδεία

  Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων που διοργανώνει το British Council. Εκπρόσωποι από Βρετανικά Πανεπιστήμια και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς θα βρίσκονται στη διάθεση των υποψηφίων φοιτητών για να απαντήσουν στα ερωτήματά τους σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, τους όρους εισαγωγής, τα φοιτητικά δάνεια, τις διαθέσιμες υποτροφίες κ.λ.π.

 • Μεταπτυχιακά – «Χρυσωρυχείο» και διαδικασίες αναγνώρισης με φαστ τρακ διαδικασίες

  Παιδεία

  «Είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός του 2014. Με ένα μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή μπορώ να εργαστώ ως αναπληρώτρια;» Κι όμως στο Νόμο 3699/2008 της Ειδικής Αγωγής, υπάρχει αυτή η παράλογη διάταξη. Να προηγούνται στις υπηρεσιακές μεταβολές και ως αναπληρωτές, οι εκπαιδευτικοί που έχουν μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Και κάπως έτσι άρχισαν όλα… Ενα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο κι ένας δημόσιος φορέας αρκούν για να δημιουργηθεί ένα συνηθισμένο ελληνικό.

Back to Top