Όλα τα νέα για την παιδεία

 • Erasmus Mundus: Υποτροφίες για πάνω από 1.300 μεταπτυχιακούς φοιτητές

  Παιδεία

  Erasmus Mundus: 1.345 φοιτητές από διάφορες γωνιές του πλανήτη έλαβαν υποτροφία, χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αρχίσουν σπουδές στο πλαίσιο του κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος Erasmus Mundus, το φθινόπωρο. Οι υποτροφίες θα καλύψουν όλα τα έξοδα του προγράμματος σπουδών που θα παρακολουθήσουν σε δύο τουλάχιστον τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα για την απόκτηση κοινού ή διπλού μεταπτυχιακού διπλώματος.

 • ΠΜΣ «Άσκηση και Υγεία» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 - Αιτήσεις προθεσμίες

  Παιδεία

  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Καρυές 42 100, Τρίκαλα Τηλ: 24310 47019 Φαξ: 24310 47057 Email : msc @ pe . uth . gr www : www . pe . uth . gr / msc ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

 • ΑΠΘ: ΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» Αιτήσεις έως 31/5

  Παιδεία

  Ανακοινωση για εισαγωγή Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Πληροφορική και Διοίκηση» των Τμημάτων Πληροφορικής και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 Από τα Τμήματα Πληροφορικής και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

 • Υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης: προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών Μaster 2 - Αιτήσεις

  Παιδεία

  Είστε φοιτητής/φοιτήτρια ελληνικού πανεπιστημίου και επιθυμείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στη Γαλλία, παρακολουθώντας ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master 2, Master of Science*; (Το παρόν πρόγραμμα δεν αφορά προγράμματα σπουδών τύπου MBA) Μπορείτε να υποβάλετε υποψηφιότητα για μια υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης (BGF). Τις υποτροφίες αυτές διαχειρίζεται η Υπηρεσία συνεργασίας και μορφωτικής δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας.

 • Νέα καθήκοντα για τους κοσμήτορες των σχολών

  Παιδεία

  Νέα καθήκοντα επιφυλάσσει στις κοσμητείες των σχολών το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια, όπως αυτό επεξεργάζεται στη βάση νομοσχεδίου που προσεχώς θα αναρτηθεί σε διαβούλευση. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα συναντήσει την ερχόμενη εβδομάδα τους 150 κοσμήτορες, υπεύθυνους για τη λειτουργία όλων των τμημάτων και σχολών· την Τρίτη τους κοσμήτορες των Ιατρικών και Θετικών Σχολών.

 • Ικανοποιημένα τα ΤΕΙ με τα διδακτορικά

  Παιδεία

  Συνεδρίασε για τρεις ημέρες η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ Προτάσεις για τα τμήματα που θα μπορούσαν να εκκινήσουν με κριτήρια ακαδημαϊκής ποιότητας την επίβλεψη διδακτορικών διατριβών από τους οικείους καθηγητές τους ετοιμάζουν τα ΤΕΙ. Στη σύνοδο των προέδρων τους -που ολοκληρώθηκε με φόντο τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας περί παροχής της δυνατότητας αυτής σε καθηγητές ΤΕΙ ή ερευνητές- εκφράστηκε, εξάλλου.

 • Πιστοποίηση πτυχιούχων και από δεύτερο τμήμα με παρακολούθηση του 25% των μαθημάτων

  Παιδεία

  Μαθήματα και από δεύτερο τμήμα θα μπορούν να παρακολουθούν οι φοιτητές που έχουν πάρει το πρώτο τους πτυχίο. Την ίδια στιγμή σε τέλη φοίτησης μετονομάζονται επισήμως τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις νομοσχεδίου που θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο από το υπουργείο Παιδείας οι πτυχιούχοι θα μπορούν να παρακολουθούν το 25% των μαθημάτων από ένα συγγενικό στο πρώτο τους πτυχίο τμήμα.

 • Οι διδακτορικές σπουδές - Κύκλος «Τα Rendez-Vous Campus France»

  Παιδεία

  Κύκλος «Τα Rendez-Vous Campus France» 05.04.2017, 17.00΄ | Αίθουσα Gisele Vivier - IFG Το 42% των διδακτορικών φοιτητών στη Γαλλία είναι αλλοδαποί. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως. Περισσότεροι από 400 Έλληνες είναι υποψήφιοι διδάκτορες στη Γαλλία. Πολλοί επωφελούνται από το Contrat Doctoral, μια σύμβαση τριετούς διάρκειας η οποία παρέχει όλες τις κοινωνικές εγγυήσεις μιας σύμβασης εργασίας καθώς και ελάχιστη εξασφαλισμένη αμοιβή.

 • ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  Παιδεία

  Βόλος, 30 Μαρτίου 2017 Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει έμπρακτα τους νέους Ετήσια υποτροφία σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ετήσια υποτροφία σε διπλωματούχο μηχανικό Α.Ε.Ι. για Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσέφερε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να επενδύει στην εκπαίδευση σημαντικών.

Back to Top