Στις 13 & 14 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας,

το δεύτερο επιμορφωτικό Σεμινάριο «Από την έρευνα στη διδασκαλία»,

που οργανώνει το Future Library και το ΚΙΚΠΕ

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των σεμιναρίων «Από την έρευνα στη διδασκαλία» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, που πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) και του Future Library, επόμενος σταθμός είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια στην κατάμεστη αίθουσα της βιβλιοθήκης της Ηλιούπολης, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης και των φροντιστηρίων, σε σχολικούς συμβούλους, αλλά και σε άνεργους εκπαιδευτικούς, να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένους ερευνητές πανεπιστημιακών και επιστημονικών ιδρυμάτων της χώρας, που τους παρουσιάζουν τα πορίσματα της επιστημονικής τους έρευνας, σε θέματα που περιλαμβάνονται της διδακτέας ύλης και καλύπτουν τέσσερις κύκλους μαθημάτων: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομία. Τα σεμινάρια βιντεοσκοπούνται έτσι ώστε να δίνετε η δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι από το ευρύτερο κοινό.

Η εμπειρία που προσφέρεται κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού διημέρου είναι σημαντική, καθώς οι παριστάμενοι λαμβάνουν μέρος σε μια σεμιναριακή εκπαιδευτική διαδικασία, σε αλληλεπίδραση με όσους θέτουν τα νέα δεδομένα στην επιστημονική έρευνα. Εξάλλου, δίνεται η ευκαιρία να θέσουν απορίες, να ενημερωθούν για τις νέες μεθόδους διδασκαλίας που προκύπτουν, να συζητήσουν, να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους δικούς τους και των μαθητών τους.

Η πρωτοβουλία του ΚΙΚΠΕ και του Future Library απαντά στη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τη βελτίωση των γνώσεων και των εφοδίων τους, σε μία εποχή κατά την οποία προκύπτουν διαρκώς νέα επιστημονικά δεδομένα και οι απαιτήσεις διευρύνονται.

Παράλληλα, αναδεικνύεται ο ρόλος των βιβλιοθηκών, ως εστίες γνώσης και επιμόρφωσης, προσκαλώντας όλο και περισσότερους να ανακαλύψουν τις ποικίλες λειτουργίες τους και διαμορφώνοντας ένα κοινό που τις ταυτίζει με την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση.

Το πρόγραμμα του δεύτερου σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας, έχει ως εξής:

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015,

17:00-19:00 Προσεγγίζοντας την Αντιγόνη του Σοφοκλή μέσα από τις τεχνικές του θεάτρου/δράματος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Με την Κλειώ Φανουράκη, Δρ.Θεατρολογίας - Θεάτρου/δράματος στην εκπαίδευση

Με προεγγραφή, στη βιβλιοθήκη*

19:00-21:00 Το νεοελληνικό διήγημα στο κατώφλι του μοντερνισμού: Διακειμενικότητα, ακαταληψία, επιφάνεια στο “Παραρλάμα” του Δημοσθένη Βουτυρά.

Με την Εμμανουέλα Κάντζια, Καθηγήτρια στο College Year in Athens και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Pierce.

Με προεγγραφή, στη βιβλιοθήκη*

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015,

10:00-12:00 Απομνημονεύματα του ᾽21: οι διαφορετικές αναγνώσεις τους το 19ο και 20ο αιώνα και οι τρόποι ενσωμάτωσής στο μάθημα Ιστορίας.

Με την Ελευθερία Ζέη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Με προεγγραφή, στη βιβλιοθήκη*

12:00-14:00 Το πρόβλημα της στενότητας και οι παραγωγικοί συντελεστές

Με τον Γιώργο Ιωαννίδη, Οικονομολόγο - Επιχειρηματία.

Με προεγγραφή, στη βιβλιοθήκη*

*Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας να ενημερώσετε τη βιβλιοθήκη το αργότερο έως την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015.

Η είσοδος είναι ελεύθερη | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Είναι απαραίτητη η προεγγραφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Για όποια διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης 2104312182 & 2104003116, προκειμένου να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας να παρακολουθήσετε κάποια από τις ως άνω θεματικές και να εξασφαλίσουμε τη θέση σας για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος,

Διευκρινίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα Σεμινάρια, αρκεί να δηλώσουν τον τίτλο του σεμιναρίου που τους ενδιαφέρει.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Εμμ. Μπενάκη 70 (2ος όροφος), T.K. 187 57, Κερατσίνι, Tηλ.: 2104312182 & 2104003116

Για περισσότερες πληροφορίες: edu.futurelibrary.gr

Για πληροφορίες σχετικά με θέματα Τύπου: OPUS Integrated Communication | Ναταλία Κατηφόρη, | τ: 2130317478 |κ: 6972345289 | [email protected]