ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ - ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Ε.Α.Π. σύμφωνα με το εδάφιο ιε’ της παρ. 7 του άρθρου 3 του Ν. 3027/2002, την απόφαση της Δ.Ε. περί καθορισμού του αριθμού των θέσεων των μεταπτυχιακών φοιτητών του Ε.Α.Π. για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 και την παρ. 8 του άρθρου 11 του Ν. 3404/2005, σύμφωνα με την οποία:

«.. Εάν δεν συμπληρώνεται με μέλη Ε.Π. Τ.Ε.Ι. προσωποπαγών θέσεων ο καθοριζόμενος κάθε φορά αριθμός θέσεων στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών Πανεπιστημίων ή του Ε.Α.Π. της παραγράφου 8 του άρθρου 6 του ν. 2916/2001, καθώς και της παραγράφου 13 του άρθρου 10 του ν. 2552/1997 (ΦΕΚ 266 Α΄), που προστέθηκε με την περίπτωση ιε΄ της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του ν. 3027/2002, στις κενές αυτές θέσεις μπορούν να γίνονται δεκτοί Εργαστηριακοί Συνεργάτες του άρθρου 19 του ν. 1404/1983 που δεν κατέχουν τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών και έχουν προσφέρει συνολικά διδακτικό έργο σε Τ.Ε.Ι. επί τέσσερα τουλάχιστον διδακτικά έτη, με κριτήριο προτίμησης το συνολικό άθροισμα των διδακτικών ωρών απασχόλησής τους στην κατηγορία αυτή.»

για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 προσφέρει επιπλέον 10% των θέσεων που προορίζονται για μεταπτυχιακούς φοιτητές, αποκλειστικά σε μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού Τ.Ε.Ι. με προσωποπαγή θέση & εργαστηριακούς συνεργάτες που δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Εάν εμπίπτετε στην κατηγορία αυτή, προκειμένου να υποβάλετε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π. του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ τις επόμενες οδηγίες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ - ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

  1. Το Ε.Α.Π. δεν θα δεχτεί έντυπες αιτήσεις. Η εκδήλωση υποψηφιότητας για τα Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π. θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του και με τη χρήση της συγκεκριμένης ειδικής φόρμας. Γι’ αυτό οι υποψήφιοι δεν πρέπει να εκτυπώσουν την αίτηση και να την αποστείλουν στο Ε.Α.Π. Έντυπες αιτήσεις είναι άκυρες και δεν λαμβάνονται υπόψη. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά από 1/11/2015 μέχρι 10/12/2015 και ακολούθως, στο χρονικό διάστημα από 1/11/2015 έως 31/12/2015 να αποστείλουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά.
  1. Πριν από την συμπλήρωση της αίτησης, οι υποψήφιοι θα πρέπει απαραιτήτως να διαβάσουν προσεκτικά τις προϋποθέσεις συμμετοχήςστο πρόγραμμα που επιθυμούν.
  1. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία και μόνο μία αίτηση υποψηφιότητας. Αν κάποιος υποψήφιος υποβάλει περισσότερες από μια αιτήσεις, στον έλεγχο που θα γίνει θα απορριφθεί ακόμα και αν, μετά την κατάταξη, βρίσκεται μεταξύ των προσωρινώς επιλεγέντων. Δεν θα πρέπει, επομένως, να υποβληθεί αίτηση και σε άλλη κατηγορία.
  1. Μεταγενέστερη διόρθωση των στοιχείων που έχουν αναγραφεί στην αίτηση (π.χ. αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, πρόγραμμα σπουδών κλπ.) δεν είναι δυνατόν να γίνει σε καμία περίπτωση. Εκ μέρους του Ε.Α.Π. μπορεί μόνο να διαγραφεί μία αίτηση.
  1. Αν κάποιος υποψήφιος έχει υποβάλλει περισσότερες από μία αιτήσεις ή αίτηση με λανθασμένα στοιχεία, μπορεί μέσα στο χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων να ζητήσει έλεγχο από το Ε.Α.Π. και τη διαγραφή των αιτήσεων, των πέραν της μίας ή της λανθασμένης αίτησης.
  1. Για τη διαγραφή μιας αίτησης που έχει υποβληθεί θα πρέπει να αποσταλούν στο Ε.Α.Π.: (α) αντίγραφο του αποδεικτικού υποβολής αίτησης (β) φωτοτυπία του εντύπου πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας (π.χ. του Δελτίου Ταυτότητας), ο αριθμός του οποίου χρησιμοποιήθηκε για την υποβολή αίτησης και (γ) υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599, στην οποία θα αναφέρεται σαφώς ό,τι ο υποψήφιος επιθυμεί να διαγράψει την αίτηση με συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου (που υπάρχει στο αποδεικτικό υποβολής αίτησης).
  1. Κάθε υποψήφιος αφού υποβάλει την αίτηση και πάρει αποδεικτικό υποβολής, πρέπει να τοποθετήσει σε ένα φάκελο:

(α) Αντίγραφο του αποδεικτικού υποβολής αίτησης με τον αριθμό πρωτοκόλλου, στο οποίο φαίνεται το πρόγραμμα σπουδών που επέλεξε.

(β) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του πτυχίου ή του διπλώματος Ανώτατης Εκπαίδευσης ή ισότιμου ή / και αντίστοιχου πτυχίου της αλλοδαπής (αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ) ή το ΙΤΕ) και όπως αναφέρεται στις προϋποθέσεις εισαγωγής του προγράμματος σπουδών που επιθυμεί να εγγραφεί. Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο της αλλοδαπής πρέπει να είναι θεωρημένος για τη γνησιότητά του και να συνοδεύεται από επικυρωμένη επίσημη μετάφραση. Επίσης σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο ΚΑΤΕΕ 2ετούς φοίτησης απαιτείται ισοτιμία από το Τ.Ε.Ι.

(γ) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή του εντύπου πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας, με το οποίο υπεβλήθη η αίτηση.

(δ) Τα έγγραφα που ενδεχομένως απαιτούνται από τις προϋποθέσεις εισαγωγής, ανάλογα με το Πρόγραμμα Σπουδών. Σημειώνεται, ότι στις πάγιες προϋποθέσεις εισαγωγής, ειδικά για την κατηγορία Μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. με προσωποπαγή θέση - Εργαστηριακών Συνεργατών, στην επαγγελματική εμπειρία συμπεριλαμβάνεται και η διδακτική εμπειρία στο Τ.Ε.Ι. σε συναφές αντικείμενο.

(ε) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599, στην οποία θα δηλώνεται ότι: «δεν κατέχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης».

(στ-1) Για τους κατέχοντες προσωποπαγή θέση στα Τ.Ε.Ι.: Βεβαίωση πρωτότυπη ή επικυρωμένη της Διοικητικής υπηρεσίας, στην οποία να αναφέρεται η κατοχή προσωποπαγούς θέσης (σχέση εργασίας με το Τ.Ε.Ι.), το τμήμα στο οποίο ανήκουν και τα μαθήματα που διδάσκουν.

(στ-2) Για τους Εργαστηριακούς Συνεργάτες του άρθρ. 19 του Ν. 1404/1983: Βεβαίωση πρωτότυπη ή επικυρωμένη της Διοικητικής υπηρεσίας στην οποία να αναφέρεται η σχέση εργασίας τους με το Τ.Ε.Ι., ότι έχουν προσφέρει συνολικά διδακτικό έργο σε Τ.Ε.Ι. επί τέσσερα τουλάχιστον διδακτικά έτη και το συνολικό άθροισμα των διδακτικών ωρών απασχόλησής τους στην κατηγορία αυτή.

(ζ) Δύο φωτογραφίες μικρού μεγέθους (τύπου Δελτίου Ταυτότητας), στις οποίες θα αναγράφεται στο πίσω μέρος το ονοματεπώνυμο, το πρόγραμμα σπουδών και το έτος εισαγωγής (2016-2017).

(η) Δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τη γνώση ξένης γλώσσας. Για την πιστοποίηση γνώσης ξένης γλώσσας, πρέπει να αποσταλούν ακριβή αντίγραφα του ξενόγλωσσου τίτλου που κατέχουν οι υποψήφιοι (π.χ Lower κ.ά.) ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599 που να αναφέρει: «γνωρίζω επαρκώς την ………….. γλώσσα». Από την υπεύθυνη δήλωση εξαιρείται το πρόγραμμα Κοινό ΠΜΣ “Master in Business Administration (ΜΒΑ)” που για την παρακολούθησή του απαιτείται συγκεκριμένος τίτλος που να πιστοποιεί τη γνώση της αγγλικής γλώσσας που αναφέρεται στις προϋποθέσεις εισαγωγής του προγράμματος σπουδών.

Ο υποψήφιος πρέπει να γράψει στο εξωτερικό του φακέλου εκτός από τα υπόλοιπα στοιχεία, το πρόγραμμα σπουδών που επέλεξε και να ταχυδρομήσει το φάκελο με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Τμήμα Μητρώου - Πρωτόκολλο

Πάροδος Αριστοτέλους 18, 26335 Πάτρα

(Τ.Ε.Ι. – Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: … για 2016-2017)

  1. Επιστολές με δικαιολογητικά, οι οποίες φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου μετά την 31η Δεκεμβρίου 2015 δεν θα γίνουν δεκτές από το Ε.Α.Π.
  1. Στην περίπτωση που σε ένα Πρόγραμμα Σπουδών, οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τις προσφερόμενες θέσεις, θα διεξαχθεί δημόσια και ανοικτή στο κοινό ηλεκτρονική κατάταξη των υποψηφίων (κλήρωση) την 14η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ.

10. Σε σχέση με τις προϋποθέσεις εισαγωγής, ειδικά για την κατηγορία μελών εκπαιδευτικού προσωπικού Τ.Ε.Ι. με προσωποπαγή θέση, στην επαγγελματική εμπειρία συμπεριλαμβάνεται και η διδακτική στο Τ.Ε.Ι. σε συναφές γνωστικό αντικείμενο.

Η υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων συμμετοχής που έχουν τεθεί από το Ε.Α.Π. (όπως χρονοδιαγράμματα, και διαδικασίες που ακολουθούν την υποβολή αίτησης).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να υποβάλετε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μόνον αν πράγματι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στα προγράμματα σπουδών του Ε.Α.Π. και αν έχετε τελικά αποφασίσει για το πρόγραμμα που θα επιλέξετε. Πριν ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Ε.Α.Π., σας παρακαλούμε να ελέγξετε τις προϋποθέσεις εισαγωγής.

Έλαβα γνώση των παραπάνω προϋποθέσεων και οδηγιών για την υποβολή αίτησης υποψηφιότητας στα προγράμματα σπουδών του Ε.Α.Π.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ INTERNETEXPLORER

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer και εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα

παρακαλούμε πατήστε πάνω στο κίτρινο πλαίσιο και επιλέξτε ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ και στη συνέχεια ΝΑΙ

Προγράμματα που οδηγούν σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (διετούς ή τριετούς φοίτησης ανάλογα με το Πρόγραμμα Σπουδών):

α/α

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΘΕΣΕΙΣ

1

Εκπαίδευση Ενηλίκων

25

2

Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας

12

3

Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας

5

4

Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας

4

5

Επιστήμες της Αγωγής

75

6

Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία

12

7

Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας

37

8

Διαχείριση Αποβλήτων

28

9

Διαχείριση Τεχνικών Έργων

32

10

Κατάλυση και προστασία του περιβάλλοντος

4

11

Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά

9

12

Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών

5

13

Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα

10

14

Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής

12

15

Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων

14

16

Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική

3

17

Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές

9

18

Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού

9

19

Κοινό ΠΜΣ Master in Business Administration (MBA)

45

20

Διοίκηση Μονάδων Υγείας

43

21

Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων

45

22

Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων

39

23

Τραπεζική

46

24

Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα

6

25

Σχεδιασμός Φωτισμού

6

26

Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος

3