Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) υπεγράφη χθες,
με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας των ελέγχων, τον περιορισμό της παρατεταμένης κακοδιοίκησης σε δημόσιες υπηρεσίες, την απλούστευση των διαδικασιών και τη χρήση σύγχρονων Πρακτικών, όπως υπηρεσίες Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων (ΟΠΣ).
Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών δράσεων και η συγκρότηση ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου εκπαίδευσης επιμόρφωσης των επιθεωρητών ελεγκτών σε θέματα δημόσιας διοίκησης, κοινωνικής πολιτικής και περιβάλλοντος. Η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων και η περαιτέρω ανάπτυξη των ελεγκτών στοχεύει στο να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα γενικά και ειδικά στις υπηρεσίες επαγγελματικής τους αποκατάστασης και, τέλος, στην προώθηση της έρευνας και της βελτίωσης του έργου των συμβαλλόμενων μερών.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΕΔΔ Δημοσθένη Κασσαβέτη και τον πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόριο Τσάλτα.
ΑΥΓΗ