ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

MΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Λαρίσης- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση προς τον

Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη

Θέμα: Μη τήρηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης έναντι του ΕΑΠ

Αθήνα, 8 Απριλίου 2016

Προβληματισμό προκαλεί η ασυνεπής στάση της Κυβέρνησης στα θέματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έναντι του οποίου φαίνεται ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει λάβει.

Σύμφωνα με την από 16.03.2016 ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης του Ενιαίου Φορέα Μελών ΔΕΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κυρία Σία Αναγνωστοπούλου δεσμεύτηκε τον Ιανουάριο του 2016 για την εκπροσώπηση των μελών ΔΕΠ στη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, με τη συμμετοχή σε αυτή δύο εξ αυτών. Όμως τελικά έγινε επιλογή από την ίδια την Αναπληρώτρια Υπουργό, με άγνωστες διαδικασίες, δύο μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ ως αναπληρωματικά μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Παράλληλα, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, το πρόβλημα της απασχόλησης των συμβασιούχων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΑΠ, για το οποίο είχαμε υποβάλει την υπ’ αρ. πρωτ. 493/ 23.10.15 ερώτηση με θέμα: «Οξύτατο πρόβλημα με το διοικητικό προσωπικό του Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο», δεν έχει ακόμα επιλυθεί. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που ήταν υπό απόλυση τον Νοέμβριο είτε βρίσκονται τους τελευταίους μήνες σε καθεστώς δεκαπενθήμερων συμβάσεων έργου με άγνωστο μέλλον είτε οι συμβάσεις τους έχουν ήδη διακοπεί. Και αυτά, παρά τη δέσμευση του Υπουργείου με την υπ’ αρ. πρωτ. 189667/24.11.2015 απάντηση στην ερώτησή μας για «προγραμματισμό στελέχωσης του ΕΑΠ με μόνιμο διοικητικό προσωπικό». Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να τηρεί τις δεσμεύσεις του και να υλοποιεί αυτά τα οποία εξαγγέλλει.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθα ερωτήματα:

  • Πρόκειται να προβεί στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει δώσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, κυρία Αναγνωστοπούλου για την ουσιαστική συμμετοχή των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ στη διοίκηση του Ιδρύματος;
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την διασφάλιση της συνέχισης της απασχόλησης του διοικητικού προσωπικού του ΕΑΠ;

Ο ερωτώντες Βουλευτές

Θεόδωρος Φορτσάκης Μάξιμος Χαρακόπουλος

Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ Βουλευτής Λαρίσης ΝΔ