Τίτλος:
Περιβαλλοντική Εκτίμηση Κινδύνου και Διαχείριση των Παράκτιων Θαλάσσιων Φυσικών Πόρων
Γνωστικό αντικείμενο:
Περιβαλλοντικές Επιστήμες
Φορέας ΠΜΣ:
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Δίδακτρα:
Με δίδακτρα (Για διευκρινίσεις δείτε ΕΔΩ)
Περίοδος αιτήσεων:
Έως 15 Ιουνίου 2014
Προθεσμία:
15/06/2014 (έχει λήξει)
Πληροφορίες:

Από το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014 ξεκίνησε η λειτουργία του αγγλόφωνου Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκτίμηση Κινδύνου και Διαχείριση των Παράκτιων Θαλάσσιων Φυσικών Πόρων» («Ecological Risk Assessment and Environmental Management of Coastal Resources»).

Το ΠΜΣ οργανώθηκε από κοινού με:

1) το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ),
2) το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Βόρειας Καρολίνας στο Σαρλότ ΗΠΑ (DEPARTMENT OF BIOLOGY UNIVERSITY OF NORTH CAROLINA (UNCC) CHARLOTTE –USA) και
3) το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο του Μarche, Ανκόνα Ιταλία (UNIVERSITA POLITECHNICA DELLE MARCHE (UNIVPM), DIPARTAMENTO DI SCIENZE DELLA VITA E DELL' AMBIENTE (DiSVA), ANCONA ITALY).

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η κατάρτιση μεταπτυχιακών φοιτητών σε θέματα εκτίμησης του περιβαλλοντικού κινδύνου σχετικά με τους φυσικούς πόρους των παράκτιων θαλάσσιων περιοχών, καθώς και ο σχεδιασμός διαχειριστικών προγραμμάτων για την διατήρηση της βιοποικιλότητας και βιωσιμότητας των φυσικών πόρων.

Συγκεκριμένα το κοινό ΠΜΣ συμπεριλαμβάνει μαθήματα και διαλέξεις σχετικά με την Βιοποικιλότητα και Οικολογία των Παράκτιων Περιοχών, την σχέση των Θαλάσσιων Πόρων και την Κοινωνία, την Περιβαλλοντική Οικονομία, την Θαλάσσια Αλιεία, την Θαλάσσια Βιολογία και Οικολογία των Προστατευόμενων Θαλάσσιων Περιοχών, την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στους Θαλάσσιους Πόρους, καθώς μαθήματα και διαλέξεις σχετικά με επιστήμες που σχετίζονται με τη διαχείριση των φυσικών πόρων και τη νομοθεσία που διέπει τη διαχείριση τους στις θαλάσσιες παράκτιες περιοχές. Επίσης συμπεριλαμβάνονται μαθήματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα σε θέματα οικο-καινοτομίας και με τα Κλιματικά και Οικολογικά Μοντέλα.

Πληροφορίες: τηλ. 2310-998260, 2310-998998,
email: [email protected], [email protected]
- παρακάτω σύνδεσμο
- ακόλουθο συνημμένο

Ιστοσελίδα ΠΜΣ:
Συνημμένα αρχεία:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ Περιβαλλοντική Εκτίμηση Κινδύνου και Διαχείριση των Παράκτιων Θαλάσσιων Φυσικών Πόρων που προσφέρει ο Φορέας ΠΜΣ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ΕΔΩ, στον διαδικτυακό τόπο του γραφείου διασύνδεσης Δ.Π.Θ. ΕΔΩ και στη Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Α.Π.Θ. ΕΔΩ.
Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερα ΠΜΣ στο Γνωστικό Αντικείμενο Περιβαλλοντικές Επιστήμες ΕΔΩ και όλα τα ΠΜΣ που προσφέρει ο Φορέας ΠΜΣ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΕΔΩ.

ΕΔΩ μπορείτε να προτείνετε κάποια διόρθωση.