Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι Φοιτητές στο εξωτερικό μπορούν να κάνουν μόνο αγορές με πιστωτική κάρτα!

Η παραπάνω απόφαση ισχύει και για τις περιπτώσεις που μετά την επιβολή περιορισμών είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό αδυνατώντας να κάνουν χρήση των πιστωτικών τους καρτών είτε για πληρωμές είτε για αναλήψεις μετρητών. Η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος αφορά μόνο τις εμπορικές συναλλαγές και όχι την ανάληψη μετρητών.
Οδηγίες στα Προξενεία

Το υπουργείο Εξωτερικών είχε δώσει οδηγίες σε όλες τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Όσον αφορά τους Έλληνες φοιτητές εξωτερικού, αποφασίστηκε ότι όλα τα αιτήματά τους θα πρέπει να υποβάλλονται, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.
Τι συμβαίνει με αυτούς που νοσηλεύονται;

Το ίδιο ισχύει και με τα αιτήματα που αφορούν νοσήλια Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό. Όσον αφορά τους Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται στο εξωτερικό, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάσθηκε λύση, ώστε να εξυπηρετούνται πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών και να καλυφθούν οι ανάγκες τους σύμφωνα με το σχετικό όριο που αναμένεται να ορίσει η Ένωση Τραπεζών.

Τέλος σχετικά με τις συντάξεις η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού επεξεργάζεται ειδική ρύθμιση για την αποκατάσταση της ομαλής ροής των συντάξεων Ελλήνων, που ζουν στο εξωτερικό, για τους οποίους ισχύει κατ’ αρχήν ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες.