Η Ελένη Μερεού, φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά με καταγωγή από τη Βέσσα, κατάφερε να διακριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό του ΟΗΕ με θέμα την Αειφόρο ανάπτυξη μέσα από την πολιτισμική και γλωσσική πολυμορφία.!

Στον διαγωνισμό, ο οποίος έγινε στις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ, υπήρχαν 3.500 συμμετέχοντες από 145 χώρες ενώ κατάφεραν να διακριθούν μόνο 10 άτομα για την κάθε γλώσσα και ακόμα 10 σαν ρεπόρτερ. Η Ελένη πέρασε στην τελική φάση δηλώνοντας συμμετοχή στην Αγγλική.

Όπως εξηγεί η ίδια

«Χωρίς να διστάσω ούτε μία στιγμή, την ώρα που αντίκρισα την είδηση για τον διαγωνισμό έθεσα συμμετοχή σε αυτόν. Απλά μου άρεσε το θέμα, το βρήκα ενδιαφέρον κι έτσι ξεκίνησα να γράφω το δοκίμιο που απαιτούνταν. Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη διότι πιστεύω ότι θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία»

Η 20χρονη Ελένη Μερεού ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες της για τη Νέα Υόρκη καθώς θα ξεκινήσει την προετοιμασία για την τελική ομιλία εντός του Αρχηγείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπου και θα βραβευθεί για το δοκίμιό της.