Τίτλος:
Διδακτική των Βιοεπιστημών
Γνωστικό αντικείμενο:
Θετικές Επιστήμες
Φορέας ΠΜΣ:
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Δίδακτρα:
Με δίδακτρα (Για διευκρινίσεις δείτε ΕΔΩ)
Περίοδος αιτήσεων:
15 Ιουνίου 2016 - 25 Σεπτεμβρίου 2016
Προθεσμία:
25/09/2016 (έχει λήξει)
Πληροφορίες:

Τον Οκτώβριο 2016, θα ξεκινήσει στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ένα νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα: "Διδακτική των Βιοεπιστημών" (ΦΕΚ 1159, τ.Β΄/22−4−2016) το οποίο με βάση το Ν. 3848/2010, αρθ. 2, παρ. 3, εδαφ. δ. και το Ν.4186/2013, άρθ. 36, παρ.22 εδαφ. δ. θα παρέχει στους αποφοίτους πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:

«ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»

 

Προκήρυξη θέσεων Μεταπτυχιακών Φοιτητών

για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο :

«ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων: Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας & Βιοχημείας, Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών, Βιοτεχνολογίας, Φυσικής, Σπουδών στις Φυσικές Επιστήμες, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ με πιστοποιητικό παρακολούθησης του Προγράμματος Σπουδών της κατεύθυνσης Φυσικού Εφαρμογών, Χημείας, Γεωλογίας, Γεωγραφίας, Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και Πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Υποψήφιοι μπορούν να είναι φοιτητές οι οποίοι έχουν περατώσει τον κύκλο προπτυχιακών σπουδών και αναμένεται να καταστούν πτυχιούχοι μέχρι το τέλος της περιόδου των εγγραφών.

Η αγγλόφωνη αντιστοίχηση του τίτλου σπουδών είναι «Master’s of Education (M.Ed.)» και, με βάση το Ν. 3848/2010, αρθ. 2, παρ. 3, εδαφ. δ. και το Ν.4186/2013, άρθ. 36, παρ.22 εδαφ. δ., η κατοχή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής παρέχει πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια στους αποφοίτους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, να υποβάλουν -ταχυδρομικώς ή προσωπικώς- φάκελο υποψηφιότητας στη Γραμματεία του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής στην ταχ. διεύθυνση: Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Kτίριο 10, Πανεπιστημιούπολη, περιοχή Δραγάνα, Αλεξανδρούπολη – 68100)  (υπ’ όψιν κ. Ασημακόπουλου, για το ΠΜΣ: «Διδακτική των Βιοεπιστημών»)

από 15/06/2016 μέχρι 25/09/2016 

(ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου, σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής)

Ο  φάκελος υποψηφιότητας περιλαμβάνει τα παρακάτω αναφερόμενα δικαιολογητικά:

  1. Συμπληρωμένο Έντυπο Αίτησης υποψηφιότητας
  2. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
  3. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα, με πλήρη και έγκυρα στοιχεία επικοινωνίας, συνοδευόμενο από 2 φωτογραφίες.
  4. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή δήλωση του υποψηφίου ότι αναμένεται η αποφοίτησή του μέχρι την εγγραφή του στο Π.Μ.Σ. Στην περίπτωση που το πτυχίο δεν κατατίθεται κατά την υποβολή των δικαιολογητικών, οι επιτυχόντες πρέπει να το προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους. Εναλλακτικά, οι επιτυχόντες μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση περάτωσης σπουδών του οικείου Τμήματος κατά την εγγραφή τους και το πτυχίο μέχρι τη λήξη του ημερολογιακού έτους.
  5. Ειδικά για τους υποψηφίους που προέρχονται από Πανεπιστημιακές Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται, επιπλέον του πτυχίου τους, βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ.
  6. Παράρτημα διπλώματος ή αναλυτική βαθμολογία.
  7. Αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας (επίπεδο B2 ή ανώτερο). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει το εν λόγω αποδεικτικό ο υποψήφιος εξετάζεται προφορικά και γραπτά από Επιτροπή που ορίζεται από τη Σ.Ε. του Π.Μ.Σ., ώστε να διαπιστωθεί η ικανότητα κατανόησης και έγγραφης διατύπωσης στην αγγλική γλώσσα.
  8. Μία συστατική επιστολή.
  9. Για τους αλλοδαπούς απαιτείται τεκμηριωμένη γνώση και της ελληνικής γλώσσας.
  10. Συμπληρωμένη Επιστολή Πρόθεσης Συμμετοχής στο Πρόγραμμα
  11. Κάθε άλλο στοιχείο που τεκμηριώνει τη μοριοδότηση στα επιμέρους κριτήρια επιλογής που έχουν τεθεί για την επιλογή υποψηφίων στο Π.Μ.Σ.

Τα συνοδευτικά έγγραφα της αίτησης  δεν επιστρέφονται μετά την κατάθεσή τους.

Επισημαίνεται ότι το Π.Μ.Σ. «Διδακτική των Βιοεπιστημών» διαρκεί τρία (3) διδακτικά εξάμηνα  και η διδασκαλία των μαθημάτων είναι μεικτή και περιλαμβάνει: α) διά ζώσης διδασκαλία στις εγκαταστάσεις του ΤΜΒΓ στην Αλεξανδρούπολη, και β) εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω εφαρμογής συστημάτων σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Το κόστος του συγκεκριμένου κύκλου σπουδών θα καλυφθεί από δίδακτρα των διδασκομένων, που ανέρχονται στο ποσό των 2.700 ευρώ και θα καταβληθούν σε τρεις  (3) δόσεις των 900 ευρώ στην αρχή κάθε εξαμήνου σπουδών.

Οι πίνακες κατάταξης  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες για το Π.Μ.Σ. καθώς και τα σχετικά έντυπα παρέχονται στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. www.mbg.duth.gr/didactics ή μετά από επικοινωνία με την Γραμματεία του ΠΜΣ (κ. Δ. Ασημακόπουλος, email: [email protected],  τηλ. 2551030610).

 

Η Συντονιστική Επιτροπή  του Π.Μ.Σ. «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»

 

Μ. Γρηγορίου                                                              Α. Γαλάνης, Επικ. Καθηγητής ΔΠΘ

Αν. Καθηγήτρια ΔΠΘ, Διευθύντρια ΠΜΣ                   Κ. Κεδράκα, Επικ. Καθηγήτρια ΔΠΘ

                                                                                    Α. Παλαιολόγου, Επικ. Καθηγήτρια ΔΠΘ

                                                                                    Ρ. Σανδαλτζόπουλος, Καθηγητής ΔΠΘ

Ιστοσελίδα ΠΜΣ:
Συνημμένα αρχεία: