Τίτλος:
Βιοεπιχειρείν
Γνωστικό αντικείμενο:
Γεωπονικές Επιστήμες
Επιστήμες Υγείας
Θετικές Επιστήμες
Επιστήμες Μηχανικών
Επιστήμες Ζωής
Φορέας ΠΜΣ:
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Δίδακτρα:
Με δίδακτρα (Για διευκρινίσεις δείτε ΕΔΩ)
Περίοδος αιτήσεων:
Έως 28/09/2018
Προθεσμία:
28/09/2018 (έχει λήξει)
Πληροφορίες:

Το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών οργανώνουν και λειτουργούν Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Βιοεπιχειρείν».

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα.


Τον Οκτώβρη του 2015, ξεκινά τα μαθήματά του στην Αθήνα, το πρωτοποριακό Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» (ΦΕΚ 443/ τ. Β’/24-3-2015) που διοργανώνεται από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» έχει ως στόχο την ανάπτυξη του πνεύματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε νέους επιστήμονες και την καλύτερη διασύνδεση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επιχειρηματικής κατάρτισης.

Το ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι το μοναδικό Π.Μ.Σ. στην Ελλάδα που συνδυάζει την εκπαίδευση των φοιτητών σε διακριτούς αλλά συμπληρωματικούς τομείς των βιο-επιστημών και επιχειρηματικών σπουδών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. To πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα που αφορούν στην εξοικείωση των φοιτητών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, δίνοντας έμφαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές στους τομείς:

  • φαρμάκων και υγείας
  • τροφίμων και διατροφής
  • περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας
  • βιοχημικής και μοριακής διαγνωστικής

σε συνδυασμό με μαθήματα που αφορούν στην απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης διαδικασιών οργάνωσης και διοίκησης επιχειρηματικών μονάδων:

  • εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα
  • νομικό πλαίσιο βιο-επιχειρήσεων - πιστοποίηση
  • πηγές χρηματοδότησης
  • έρευνα, σχεδίαση και υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων

Στο πλαίσιο της καλλιέργειας και ανάπτυξης του επιχειρηματικού πνεύματος, οι φοιτητές του Π.Μ.Σ. ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, επιπλέον των μαθημάτων, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια σε επίκαιρα θέματα επιχειρηματικότητας από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, να επισκεφθούν επιχειρήσεις και να συμμετέχουν σε διαδικασίες προσομοίωσης εικονικών επιχειρήσεων και ανάπτυξης θυρίδων επιχειρηματικότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Π.Μ.Σ. ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, οι απόφοιτοι θα έχουν αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον κόσμο των επιχειρήσεων με έμφαση στη μεταφορά και εφαρμογή της καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Το ακαδημαϊκό έτος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2016 (2 εξάμηνα μαθήματα και στο 3ο εξάμηνο πτυχιακή/πρακτική). Τα μαθήματα θα γίνονται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.

 

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015. Για πληροφορίες :

  • Ελένη Νικολοπούλου, Γραμματεία ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (Tηλ. 210-7273735, E-mail: [email protected] )

Διεύθυνση : Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, 116 35 Αθήνα, Ισόγειο, Γραφείο Ι8

 

Δείτε περισσότερα:

Iστοσελίδα: http://www.bioepixirin.bio.uth.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/groups/bioepixirin/

Twitter: https://twitter.com/bioepixirin @bioepixirin

 

Ιστοσελίδα ΠΜΣ:
Συνημμένα αρχεία:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ Βιοεπιχειρείν που προσφέρει ο Φορέας ΠΜΣ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ΕΔΩ, στον διαδικτυακό τόπο του γραφείου διασύνδεσης Δ.Π.Θ. ΕΔΩ και στη Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Α.Π.Θ. ΕΔΩ.
Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερα ΠΜΣ στο Γνωστικό Αντικείμενο Γεωπονικές Επιστήμες ΕΔΩ και όλα τα ΠΜΣ που προσφέρει ο Φορέας ΠΜΣ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΕΔΩ.

ΕΔΩ μπορείτε να προτείνετε κάποια διόρθωση.